De vraag of wij een goed bedrijf voor chiptuning en inbouw van accessoires kennen krijgen wij regelmatig. Daarom zijn wij sinds kort de samenwerking aangegaan met GJ Mensen Tuning te Stadskanaal. GJ Mensen Tuning is een gerenommeerd tuningsbedrijf die al meer dan 15 jaar actief is in de motoroptimalisatie.

Chiptuning is het afstellen van een motor voor betere prestaties. In elke auto bevindt zich tegenwoordig een computer. Deze computer stuurt de motor aan en wordt het motormanagement of de ECU (Electronic Control Unit) genoemd. Het motormanagement is het brein van de motor en regelt de motorloop aan de hand van diverse waarden, waaronder de turbodruk, de gaspedaalstand en inspuithoeveelheid. Door de software aan te passen stellen we de motor anders af. Indien mogelijk verwijderen wij standaard de snelheidsbegrenzer van je auto.

Chiptuning
Chiptuning in de praktijk

Chiptuning, het opnieuw afstellen van de motor

De autofabrikant heeft standaard de motoren op een bepaalde waarden afgesteld. Aan de hand van technische gegevens van de motor (turbo, brandstofpomp en aandrijflijn) bepalen wij nieuwe instellingen. Wij willen op een veilige manier eruit halen wat erin zit. Wanneer wij de motor tunen dan is een verbeterde drivability bij ons net zo belangrijk als het verhogen van vermogen en koppel.
Chiptuning Bamberg Automotive

Waarom tunen fabrikanten niet?

Fabrikanten leveren motoren in diverse modellen. De motoren worden zo gepositioneerd dat ze passen in het productaanbod. Uit kostenoogpunt wordt één motorblok dan ook in diverse vermogensuitvoeringen geleverd. Hierdoor ontstaan er marges die wij benutten.

Tunen is een vak:

Alle motoren zijn tegenwoordig van een geavanceerde inspuittechniek voorzien. Bij dieselmotoren wordt de laatste jaren meer gebruik gemaakt van common rail techniek met pïezo injectoren en bij benzinemotoren zien we steeds vaker een direct inspuiting. Veel kennis en ervaring is dan ook noodzakelijk voor tunen. Zoals je hier over ons kan lezen beschikken wij over een team dat al jaren in het vak zit. Hierdoor weten we wat we op een veilige manier uit je auto kunnen halen.

Een optimale verhouding van het lucht/brandstofmengsel:chiptuning Air Fuel Ratio bamberg automotive

Bij chiptuning past ons team diverse parameters in het motormanagementsysteem aan. Door iets meer lucht toe te voeren en meer brandstof in te spuiten levert je motor meer vermogen. Het is dan wel van belang dat het lucht/brandstofmengsel in een optimale verhouding blijft. Hier besteden wij dan ook ruim aandacht aan.

Een optimaal brandstofmengsel komt de levensduur ten goede en zorgt voor minder vervuiling. Een te rijk mengsel geeft een hoger verbruik en meer vervuiling. Een arm mengsel heeft een hogere motortemperatuur en het niet goed oppakken als gevolg.

Bijkomstigheid van onze chiptuning is dat je auto zuiniger rijdt doordat de motor minder toeren hoeft te maken en er geen brandstof verloren gaat. Daarnaast beschik je over meer koppel zodat je eerder in een hogere versnelling kunt rijden.

Inbouw accessoires:

Naast chiptuning verzorgen wij tegenwoordig ook de in/uitbouw van radarapparatuur zoals een Stinger of Target Blue Eye. Tevens zijn wij officieel dealer van de target Blue Eye. Wat dit precies is zie je hier: Target Blue Eye

Informatie over de Blue Eye:

Target Blu Eye is een uniek en wereldwijd gepatenteerd verkeersveiligheidssysteem dat u tijdig waarschuwt voor naderende hulpdiensten. Ook als de hulpdienst géén zwaailicht en sirene voert. Met Target Blu Eye wordt u gewaarschuwd via een akoestisch signaal en met een signaalsterktemeter op het bedieningsdisplay. Hierop kunt u in één oogopslag aflezen of de hulpdienst dichterbij komt of zich van u verwijdert.

Target Blu Eye is gebaseerd op TETRA technologie, de basis voor het C2000 netwerk van de Nederlandse hulpdiensten. Dankzij deze geavanceerde technologie bent u er met Target Blu Eye van verzekerd dat u vroegtijdig wordt gewaarschuwd voor naderende hulpdiensten. Waardoor u niet wordt verrast en tijdig kunt anticiperen. Het beproefde verkeersveiligheidssysteem Target Blu Eye herkent de aanwezigheid van:

Politievoertuigen (surveillancewagens, KLPD en onopvallende politie-auto’s)
Politiemotoren
Ambulances
Brandweerauto’s

Target Blue Eye bamberg automotive
De Target Blue Eye

Te koop bij Bamberg Automotive voor € 999,- inclusief BTW.


Voor meer informatie over de vermogenstoename bij uw auto, de inbouw van accessoires of het bestellen van een Target Blue Eye verzoeken wij u ons een e-mail te sturen naar inf0@bambergautomotive.nl